De Beste Lamp
Energie besparen met LED lampen

Energie besparen met LED lampen

Geplaatst door 11-10-2021 16:38 door Ferry Muts

Als het gaat om energiebesparing zijn LED lampen zonder meer de beste optie. LED's zijn een verlichtingstechnologie die al tientallen jaren bestaat, maar pas sinds kort zijn ze rendabel en op grote schaal verkrijgbaar. LED's zijn ongelooflijk energie-efficiënt en gebruiken tot 90% minder energie dan traditionele gloeilampen, en ze gaan ook veel langer mee. Dat betekent dat je door de verlichting in je huis op LED lampen over te schakelen elke maand geld kunt besparen op je elektriciteitsrekening, en ook je ecologische voetafdruk kunt verkleinen.

Aanvankelijk werden LED's vooral gebruikt in industriële omgevingen, waar ze door hun uitzonderlijk lange levensduur en duurzame constructie ideaal waren. Nu zijn ze echter verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en kleuren. Van inbouwverlichting tot spots tot tafellampen en alles daartussenin, je vindt zeker de perfecte LED-lamp voor elke kamer in je huis. Niet alleen zal je elektriciteitsrekening lager zijn, maar omdat LED's heel weinig warmte produceren, hoef je je ook geen zorgen te maken dat je airconditioner overuren maakt.

Een ander groot voordeel van het gebruik van LED's is hun flexibiliteit. Veel LED lampen hebben een geïntegreerde dimfunctie, zodat je de hoeveelheid licht die je in elke kamer gebruikt kunt verminderen en toch voldoende verlichting hebt. En omdat LED lampen geen kwik bevatten zijn ze veilig te gebruiken op plaatsen waar andere lampen dat niet zijn, zoals in gesloten armaturen.

Uiteindelijk zijn LED lampen een geweldige manier om energie en geld te besparen - hoeveel je bespaart hangt af van de specifieke modellen die je kiest en hoe vaak je ze gebruikt. Maar zoals je kunt zien, bieden LED's een aantal verschillende voordelen die het overstappen een no-brainer maken. Dus als je energie wilt besparen in je huis of bedrijf, overweeg dan vandaag nog de overstap naar LED-verlichting.