De Beste Lamp
Een industriële look met lampenverlichting

Een industriële look met lampenverlichting

Geplaatst door 22-03-2023 19:51 door Rianne Wesselink

De industriële look is de laatste jaren een zeer populaire woontrend geworden, en het gebruik van lampverlichting is een geweldige manier om een vleugje industriële charme toe te voegen aan elke kamer. Lampverlichting is er in verschillende stijlen die kunnen helpen een ruimte tot leven te brengen met een vintage, stoere en verfijnde uitstraling.

Bij de industriële look gaat het om gedurfde en tijdloze eenvoud. Metaal, hout en zichtbare lampen zijn allemaal essentiële onderdelen van een industriële omgeving. Voor een industriële look met lampverlichting zoek je ontwerpen met metalen frames en zichtbare lampen.

Voor een echt opvallend ontwerp probeer je metaal en hout te combineren. Een klassieke Edison-lamp werkt in dit geval perfect, omdat de blootliggende gloeidraad vaak als onderdeel van het ontwerp wordt gebruikt. Voor een nog rauwere uitstraling ga je voor een blootliggende gloeilamp die alleen wordt vastgehouden door draden en klemmen.

Wil je liever iets stijlvollers en moderners, zoek dan naar lampen met meerdere Edison-achtige lampen in een enkel metalen frame. Dit type verlichting is perfect voor een meer eigentijdse industriële look. Je kunt metalen lampen ook combineren met fellere lampen voor een klassieke industriële look.

Als je op zoek bent naar een zachtere en subtielere aanpak, kies dan voor metalen vormen met helder of mat glas om het licht te verspreiden. Dit type lamp geeft precies de juiste hoeveelheid industrieel randje zonder overboord te gaan.

In elk geval vormt lampverlichting een geweldige aanvulling op de industriële look. Met zoveel beschikbare opties zul je zeker de perfecte lamp voor je huis vinden. Als je het goed doet, brengt de industriële look een moderne en toch klassieke levendigheid in je ruimte waar gasten zeker van zullen houden.